Här byggs det i alla väder

 
Just idag är det lite dis och dimma. Två stora pelare håller man på att gjuta och det går snabbt.


Varje dag klockan 10 och 14 spränger man. Jag förmodar att det här är morgondagens förmiddagssprängning. Det är inte mycket kvar att spränga nu nästan allt berg är borta.

Inbjudande grön


Det finns många fördelar med naturtomt, när vi plockat bort alla torra grenar är den fantastisk i solens milda höstsken. För det mesta sköter tomten sig själv, det som vill växa, det växer. Under blåbärstider är det nära att plocka sig en kopp till frukost eller till en mumsig paj eller kaka. Det har hänt att det tittat fram en och annan gul kantarell under hösten men det är sällsynt.

Efter snö och regn kommer sol


Solen smeker berget med sitt vackra sken, det är vad vi hoppas på till helgen, solsken!

Vitt igen!


Nu rullar ovädret in över Stockholm. Det började med plusgrader som blåste bort imorse
och förtsätter med snö i den outtröttliga viden. Snön virvlar runt och blåser in överallt.
Nu börjar vinterns plågor och vi som kan håller oss inomhus resten av dagen.

Blå himmel igen


Löven är borta och i dykarnas vik skiner solen och värmer de kala klipporna. Gräset har färgats i höstens färger och blir brunare för var dag. När jag ser ut över vattnet spelar det ingen roll vilket väder eller årstid det är, jag blir alltid lika fascinerad, njuter alltid lika mycket.

Stilla


Nu är det lungt och stilla, färgerna är milda och solen vill inte riktigt titta fram genom de
tunna molnen. Nere vid stranden är det säkert tre eller fyra grader varmare på grund av
att vattnet ännu inte kylts ner. Lugn och ro med milda färger, ett slags väntan.

Fåfängan


Uppe på Fåfängan ligger ett av Stockholms bästa caféer när der gäller utsikten. Det här ser lite ut som dagen efter ett stort ögonblick. Rosorna fortfarande pigga och duken på plats trots blåsten. Tyvärr har de slutat med caféet för säsongen så vi fick snällt trava vidare till söder för att få oss var sin Latte.

Louises hälso-äppelpaj



Smöra en pajform.
Skär 3-6 äpplen i småbitar och lägg i formen
Pudra över lätt med potatismjöl
Sockra 0,5 - 1 dl rörsocker
Om du vill, strö över kanel


Rör samman i en bunke:
100 gr flytande margarin eller smält smör
1 dl dinkel- eller vetemjöl
1 dl fiberberikade havregryn
1 dl cocos
1/5 - 1 dl sesamfrön
1/5 dl rörsocker

Strö/klicka blandningen över äpplena i pajformen
Toppa med 2 msk (eller mer)  pumpakärnor

Grädda i ugnen 175 grader cirka 30 minuter

Byt gärna ut äpplen mot rabarber, bär eller vad du tror blir gott!




RSS 2.0