Tillbaka till Göteborg


En sista serie bilder så att ni ska komma ihåg hur mycket snö vi hade julen 2009. Det är inte så ofta julen är vit och lagom kall.

Snön ligger kvar


Idag har vi plusgrader, snön ligger kvar. Trots alla försök att skotta bort den, snön ligger kvar. Snart är det nyår, hoppas snön ligger kvar.

God Jul


Nu är det jul i stugan, granen pyntad och klar och julklapparna väntar på att bli utdelade.


Kalkonen fylld och sys ihop här. Nu står den i ugnen och är klar om en timme. God Jul!

Dan före dan


Nu råder febril aktivitet, städning, gran, matlagning, handla det sista......

Mörkaste dagen på året


Det är svårt att förstå att det är den mörkaste dagen på året när solen tittar fram genom molnen och snön ligger gnistrande vit. Men hur som helt, nu vänder det! Jag ser fram emot en vit jul och nyår, håll tummarna att snön ligger kvar!

Snön ligger djupÄnnu mer snö och bara fyra grader kallt, fjärde advent, fyra dagar kvar till julafton. Vi måste vara i paradiset!


Sol och snö


Nu har ovädret passerat och vi har kvar snön. Solen skiner och det är fem grader kallt.


Saffranssemla


På Garströms Konditori i Lidköping har man Saffranssemlor, jättegoda men smakar inte så mycket semla.

Vinterland


Hela natten har det snöat och blåst, det var knappt att jag fick upp balongdörren när jag skulle fotogragera. Tur att vi inte skulle någon stans.


Nu på morgonen snöar det fortfarande men det båser inte lika mycket. Sol är utlovat till lunch, det ser vi fram emot.

Till fåglarna


De få äpplen som finns kvar på träden kan fåglarna få mumsa på nu när alla smarriga maskar och andra småkryp är begravda under ett fluffigt täcke av snö.

Snö, snö, snö


Vi visste att det skulle snöa, alla vädernyheter berättade det för oss. Snökaos - javisst, men inte oväntat. Hoppas det ligger kvar över jul!

Ljus i mörker


Nu är det en av de två mörkaste veckorna och lagom till att Lucia har försvunnit kom snön. Globen ser ut som en stor snöboll.

Säsongens första


Jag hör inte till de som börjar julpynta för tidigt men när det gäller semlor kan jag inte låta bli.

Advent


Äntligen sydde jag gardinerna till "trappfönstret". Tyget hade legat ett halvår och i samband med att adventstjärnan skulle upp så blev det av. Ingen snö men idag har vi lite frost så det är inte riktigt lika
mörkt.

Götgatsbacken


Klockan är sex och Götgatan är full av fotgängare och cyklister. Övanför backen står tre-fyra poliser och kollar alla cyklisters cykelbelysning. Jag önskar att man kunde styra om cyklisterna till någon annan gata. Biltrafiken är borta men istället har cyklisterna tagit över gatan. Och vi som ville ha en gågata.

RSS 2.0