Mosjön


För bara sex veckor sedan hade björnen varit här. Vi såg spår av björnen, en riven myrstack. Det fanns gott om söta goda smultron och blåbär och en fantastisk natur så det är dagens behållning av utflykten till Mosjön.

Thai Vally, Bispgården


Palatset är byggt till kung Choulalongkorns ära. Mitt i den svenska landsbygdens grönska ligger den här fantastiska byggnaden med dekorationer av guld och med spegel- och glasmosaik.

Falu rödfärg


En fin sommarinstallation.

Blomsterängar


Ängarna står i full bom, det är mest prästkragar. Vildbina surrar så högt att man tror att det skall komma en svärm när som helst. Bara en eller ett par kilometer bort har björn visat sig, den slog sönder biodlarens bikupor och mumsade i sig honungen. Jag fick gå hem utan att möta nalle, men vem vet, nästa gång kanske....

Grått


Gråväder, men uppehåll! Svalorna sitter i långa rader på elledningen så fort man tar med sig kameran ut för att fotografera flyger de sin kos. 12 grader är lite väl lågt för att man ska vara nöjd. Tystnaden bryts av ljud som man inte är van vid, hästar som gnäggar, kor som råmar och vildkatter som slåss. Dagens stora händelse är att grannens kalv rymt men bara för att ställa sig två meter från stängslet och äta det mycket saftigare gräset som finns där.Du har fått post


Några rester lär det knappast bli till kommande generationer av våra e-postkonton. Jag undrar hur gammal den här brevlådan är. Den fyller i alla fall en viktig funktion, den är vacker där den hänger och påminner oss om hur snabbt tiderna förändras.

Semesterlycka


Semesterlycka är att ta med frukosten till stranden, bada när det är 23 grader i vattnet, ligga och sola i lite lagom soldis när det är värmebölja. Och om det blir lite sämre väder, ta med sig fiskespön.

Skogspromenad


Varje morgon och varje kväll går jag längs skogens autostrada. Det gäller att hålla sig i form trots semestern.


Ibland kan man hitta de mest märkliga saker i skogen som t ex kameler.

Sommar


När man var liten var sommaren och sommarlovet oändligt. Tyvärr går veckorna alldeles
för fort, särskilt under semestern. Ibland händer det att sommaren ser oändlig ut på
bild som i det här fallet. Rättvik en solig julidag.

Frukost på stranden


Nu är det varmt i vattnet och i luften. Solen skiner och det är semester. Vi hade tur, det var ett bord ledigt  nere på stranden. Först ett bad och sedan tog vi fram frukostkorgen med nybryggt kaffe och frukostbröd som ännu var lite varma. Det kommer jag att minnas när höstrusket sätter in.

Enköping - staden med de gröna fingrarna


Små parker
och stora parker, alla lika vackra.


Dalhalla


Att Dalhalla var så enormt stort kom som en överraskning. En fin föreställning med Malena Ernman och bland annat två fantastiska sångare, Markus Schwartz och Daniel Johansson. De ska båda sjunga i Faust på Folkoperan i höst och det bara måste jag se! Konserten avslutades med att


Malena Ernman sjöng Nattens Drottning och tog sig ett iskallt dopp.

Solsken hela dagen


Vinden vände och över natten så sjönk vattentemperaturen från 22 till 18 grader. Så länge solen skiner spelar det inte så stor roll. Baden blir till dopp.

Vackert väder - oväder?


Solen stekte och det var så varmt att man bara måste bada när man kom ner till stranden.


En halvtmme senare drar en tromb! förbi längs strandkanten för att förvinna in i vikens vass. Vart den sedan tog vägen eller om den dog ut vet vi inte.

Vatten allt är vatten


Hela sommaren består av vatten, vi pratar om hur varmt det är, hur stora vågorna är, hur många gånger vi badat idag och när vi ska gå ner till stranden imorgon.

Värmebölja


Semestern har börjat och värmeböljan sprider sig. Småkillarna på stranden drömmer att bli lastbilsschaufförer och arbeta hårt en solig dag som denna.

RSS 2.0