Vårfin


Grundlig tvätt och puts inför Valborg!

Magnoliaträd


I höstas planterade man nya träd i vår lilla allé och nu har magnoliaträdet blommat i
en vecka.

Svansjön


Med ett lugn som jag avundas ligger hon alldeles intill strandpromenaden och ruvar på sina ägg. Till synes helt oberörd av alla som stannar och tittar och även vissa som fotograferar.

Annandag Påsk


Nu har verkligen björkarna slagit ut!

Där Ingaröfjärden och Nämndöfjärden möts


Här är vår badvik utanför möts Ingaröfjärden och Nämndöfjärden. Årets första orm, eller rättare sakt ödla såg vi på stigen ner till långgrunda stranden, en kopparorm. Nu kommer sommaren med stormsteg. Björkarna har redan blad.


I skogen blommar den här märkliga växten, hjälp mig, vad är det? Påminner lite om syren.

Morgonstund


Luften är klar och lite kylig, det är helt vindstilla. Man kan känna att solen värmer trots den tidiga timmen.


Vem är det som ständigt skurar berget? Naturen är ibland det bästa konstverket och alltid i förändring så man tröttnar aldrig och förvånas varje dag över skönheten.

Varma lata dagar


Härligt att ha vädret på sin sida när det är några dagar ledigt!


Blå?sippa


En rosa blåsippa!

Stenöken


Allt är grått, till och med katterna är grå. Jag trodde att konst var till för att liva upp och inte förstärka tristessen.

Globen och globenstaden


Globen är fotograferad från skogspartiet vid Östberga. Globenstaden kommer verkligen till sin rätt från det här hållet.

Göta Landsväg


I söndags gick vi Göta Landsväg, eller snarare de sträckor som är kvar av den. En medeltida väg som gick från Stockholm, Slottet Tre Kronor och via Södertörn mot Götaland. Men har rekonstuerat stenvalvsbron som fanns förr, jag kunde inte låta bli att fotografera den. Vilken hantverk!

Snötipp!


På Årstafältet har man tippat snö hela vintern. Det är ett jätteområde täckt med snö och massor av sand, salt och skräp som töar fram, usch!

Trasselsudd


Först trodde jag att hon hade någon typ av hundkläder på sig men icke! Allt är naturliga dreadlocks.
Tänka sig hur det blir när det är blött och lerigt ute. Men visst är hon gullig?

På jakt efter sällskap


Med bestämda steg kom katten oss till mötes, sällskaplig och pratsam men som alla andra katter ville den inte stå still och bli fotograferad.

Innan färgen kommer


Snön är nästan borta och färgskalan är begränsad till basutbudet.Snöhögarna har skottats och krattats ut för att smälta bort lite snabbare. Nu har vi satt på vattnet för säsongen och avslutade utomhus med korvgrillning. Vi hade i alla fall 10 grader, grillen och solen värmde skönt.

Grannkatter kommer och går...


I takt med att grannhusen köps och säljs flyttar också katterna in och ut. Det här är en liten nykomling, välkammad päls, pratglad, skulle nog gärna komma in och kika i vårt hus om den fick. Tyvärr är den väldigt ovan med att stå still och posera framför kameran, men jag ska nog träna upp den!

Andra läktaren


Nu har man börjat bygga andra läktaren, nu ser man inte villaområdet på andra sidan Arenan längre.

Sönderhackad morgondimma


Vi har ett gammalt äppelträd troligtvis från 1910-talet som det inte är mycket liv i men det är hem åt två kaprifoler. Igår hade vi besök av Större hackspett som tyckte att det var mums, barken yrde och troligtvis var "han" jättelycklig efersom han höll på så länge. Hoppas bara att han inte har tänkt sig bygga bo i stammen för då blir han kattmums förr eller senare. Med fel objektiv på kameran var jag tvungen att fotograftera genom förnstret, igen. Det börjar bli en ful ovana.

Barmark? inte här


Snöhögarna ligger kvar, ivrigt påhejade på nätterna av minusgraderna.

RSS 2.0