Älskade badstrand


Som ett under, lite längre bort ser man sanden. Jag vågar inte känna på den med handen, tror att jag ska bli besviken över hur den känns. Nu finns det hopp om en sommar!

Klacknäset


Jag drömmer om sommaren, tittar förgäves efter vårtecken. Inte ens solen orkar sig fram genom molnen idag.

Badstranden


Nu har det töat så duktigt att man kan gå ner till badstranden vid Björkviks brygga. Idag är det tre grader varmt och blåser väldigt så vi får dricka vår medhavda choklad i lä.

Vackert röd


Med utsikt mot Djurgården och himlen är vackert rödfärgad. Det har sina fördelar med att gå

På väg mot Slussen


Jag är på väg från Gamla Stan mot Slussen. Tunnelbanans signalsystem ligger nere och bussar är beställda så man gör bäst i att gå. Stan vimmlar av polisbilar.

Längre dagar


Det blir lite ljusare för varje dag och man kan nästan se solen gå ner. Stockholms ström i alla väder livlig. Till vänster ligger Sagerska palatset.

Globenområdet


På väg upp till Globen passerar jag bygget av den nya Arenan. Att det är en grå dag behöver jag väl inte säga.


Med Globen i ryggen ser jag ut över byggplatsen. Det går snabbt framåt, på ett par veckor har man gjutit den "låga" delen till höger i bild.

Granen åkte ut och julen med den


Nu har vi kastat ut granen, trots att den var fräsch, grön och doftade skog. Snart blir
stammen till ved.

Lite mer från Häringe slott


Vackra järngrindar och en slingrig väg på cirka två kilometer innan man kommer fram till slottet.Det är en lång allé fram till slottets gårdsplan. I flyglarna blir man inkvarterad om man bokar Slottsweekend.

Afternoon tea på Häringe slott


Två jätteträd, kan det vara enar? utanför enrén till Häringe SlottJättefin buffé med mycket att välja på och allt var gott! Mysig stämning och sköna möbler att sitta i.

Vid kajen ligger en husbåt, en nästan sjunken båt och Sandvik


En av de bästa promenadstråken i Stockholm är söders kaj mitt emot Hammarby Sjöstad, vi åker båt över från Hammarbysidan. Det ligger ett centimetertunt lager is som klirrar lite när båten flyter fram.


Nu bygger man ut Hammarby Sjöstad mot Danvikstullsbron och båten har fått en hållplats till.


Snö i drivor


Snö ända upp till staketet. Allt är täckt av snö.Sommarbilen (snöhögen till höger om garaget) är helt täckt av snö, knappast troligt att den blir stulen.

Fåfänga, på ett isflak utanför Hammarby Sjöstad


Hela dagen håller de på att putsa till sig, inte en enda av dem ville titta in i kameran.

Till och med på vintern känns det som sommar


Fastän det är kallt, snön ligger djup och jag får pälsa på mig en hel del för att inte frysa får jag sommarkänslor när jag ser ut över mitt sommarland.

Björkviks brygga i vinterskrud


När vi kom till Björkviks brygga väntade piloten på en passagerare. Det är plusgrader och snön har börjat krymmpa ihop lite. Isen har till sist lagt sig.


Klockan är ett och det är ovanligt ljust. Solen tittar fram genom molnen. Det är vitt överallt, stilla och fridfullt. I vanliga fall är det fullt av sportdykare här men idag är vi ensamma, förutom helikopterpiloten.

Nu snöar det igen....


Nu börjar det snöa så smått igen. På landet var det 80 centimeter snö på taken i söndags enligt min bror som var ute och skottade, i helgen åker vi ut allihop och skottar resten. Den lilla enen bredvid äppelträdet på biden fick vi i en julgrupp för 14 år sedan när vi flyttade in.

Första januari och allt är lungt


Det har slutat snöa och allt är lugnt på årets första dag.


Jag passerade Systembolaget på vägen hem efter att ha levererat ett par badbyxor, inte ens parkeringen är skottad. Istapparna skvallrar om en usel isolering.

RSS 2.0