Vårskog


Ibland är skogen mörk och dyster, troll bor i den, faror lurar bakom täta granar och kanske hittar jag kanske aldrig hem igen. Men vårskogen den är inbjudande grön och glad man får lust att springa runt i den och andas in grönskans kraft.

Båtar, båtar och båtar


Att båtar kan se olika ut vet vi alla, men sååå olika! Den här skapensen kan man hyra, den innehåller bastu och pentry, priset är 378.000 om man vill köpa en! Misstänkt likt en and!

Grönt


Nu har det regnat i ett par dagar och skogen är så grön som den bara kan bli!

En sväng i skogen


Det är lungt, färgerna behagliga och den mjuka stigen tar bort ljudet från stegen. Solen letar sig ner mellan trädens grenar, luften är klar och ren, doftar av barr och dagg.

Naturens färger


Naturens färger skiftar ständigt. Jag kan inte sluta att fachineras över variationen. I väntan på den djupa grönskan ser de ut så här.

Hungrig?


Det är svårt att veta om våran återkommande gäst är hungrig. Men katten äter med god aptit och ger sig inte förrän fatet är tomt.

I full blom


Nu blommar det, vårt Magnoliaträd, som mer ser ut som en buske står i halvskugga och blommar sist av alla Magnolior i området och med sällsynt rosa blommor!

Nu blommar det


Gräset växer, blommorna slår ut, trädgårdsmöblerna är framme nu hoppas jag bara sol och värme!

Grillning i trädgården


I tisdags var det 24 grader i skuggan och vi hade fest i trädgården, med grillning. När vi hunnit halvvägs in i middagen kommer grannkatten smygande, det tog ett tag innan vi såg att han mumsade i sig hamburgerresterna på grillgallret som hade svalnat, som tur var! Lika bra att låta honom mumsa i sig det lilla som var kvar.
Fotograf den här gången var Cecilia-Camilla Kvamme (medan jag för en gångs skull festade utan kamera)

Koloniträdgårdar


På söder, bredvid Eriksdalsbadet ligger ett koloniområde, nu börjar det blomma i de vackra små trädgårdarna. Det finns ett par områden med koloniträdgårdar på söder, jag är så glad att de får vara kvar!

Loops


Nedanför Lileholmsbron ligger bar och restaurang Loops på bryggan. Varmt, soligt, kanonutsikt och bra mat, jag är säker på att drinkarna också är bra! Om man har båt kan man förtöja den på bryggan/restaurangen och få sig en matbit.

Även en vissen ros kan vara vacker


Grönt


Grönt i olika nyanser som ser helt olika ut, men samma namn. Kan det bli mer vår än så här?

Första maj


Det blåser kallt och är inte mer än sju grader. Gårdagens brasa ryker än.

Ljus över vatten


Det är något magiskt över lyktorna med levande ljus i. Lyktan sitter fast i en metrev så
den inte ska flyga iväg och orsaka brand när den landar.

Valborg


Alla har samlat ris till brasan som ligger i vasskanten. Björken som är närmast brasan brukar alltid slå ut till första maj på grund av hettan. I år är det någonting helt annat, björken har redan slagit ut och maskrosorna lyser gula.


Vid niotiden var brann det för fullt och en halvtimme senare var det dags för ett fantastiskt fyrverkeri. Jag tycker synd om fåglarna och alla andra djur här i skärgården som säkert blir skrämda av oväsendet. Men trots allt var det jättevackert men lite märkligt med fyrverkeri på badstranden.

RSS 2.0