Som på mammas tid
Alla i familjen som vill ha blåbärskaka tar en kopp/mugg och går ut på tomten och plockar den full med
blåbär.
Vi bakar: 2 ägg vispas poröst med 2 dl strösocker, blanda försiktigt i 100 gr smält smör (eller flytande
margarin) och 2 dl vetemjöl, rör lika försiktigt ner blåbären (mellan 2-3 dl). Häll i smord form.
Grädda i 175 grader 20-35 minuter beroende på hur vid form du har (ta gärna en pajform) känn med
stickan om den är klar. Ät som den är eller med grädde, glass, vaniljsås......
Alternativ till blåbär: hallon och hackad vit choklad, körsbär (då kan man lägga i de utkärnade bären
efter att man hällt smeten i formen), björnbär, äppen med kanel, ja bara fantasin sätter gränser.
Kommentarer
Postat av: Cecilia-Camilla
Åhh, de måste vi göra i sommar! :)
Trackback