Äppelkaka



Sätt på ugnen på 200 grader.

3         jättestora Golden Delicious
1 tsk    kanel
1 msk  strösocker

Smuldeg:
100 gr smör eller margarin t ex Milda Curinesse
1 dl     vetemjöl
1 dl     havreflingor (vanliga)
1 dl     fiberberikade havreflingor
0,5 dl  cocosflingor
0,5 dl  rörsocker

Smörj en form med smör/margarin.
Skär äpplet i småbitar och lägg i formen.
Strö över socker och kanel.
Blanda ihop smuldegens ingredienser och
strö den över äppelbitarna.

Grädda i 200 grader, cirka 20 minuter.

Servera med vispad gärdde med vanilj och socker i.
Tillsätt ev. Mascarpone 1 msk per del vispgrädde när
grädden nästan är färdigvispad

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0