Mörk chokladtårta med vit choklad och saffranstäcke
Sätt ugnen på 200 grader
Kakan:
2 ägg
1 dl rörsocker
150 gr mörk choklad
50 gr smör eller flytande margarin
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Smält choklad blanda i smöret/margarinet, låt svalna.
Vispa ägg och socker till ett vitt skum, rör ner
chokladblandningen, vetemjölet och vaniljsockret.
Häll i en form med löstagbar kant som du klämt fast ett
bakplåtspapper i botten på.
Gärdda i cirka 12-16 minuter.
Övre lagret:
200 gr vit choklad, bruten i småbitar
1 d l vispgrädde
0,5 gr saffran
Koka grädden ett par minuter i en kastrull, ta av från plattan,
blanda ner saffran (ev. stött först) och därefter den
vita chokladen, rör om tills den smält.
Häll chokladblandningen över den avsvalnade kakan.
Låt stå i kylskåpet över natten.
Kommentarer
Postat av: Sven-Arne Staflund
Vilka trevliga bilder och tårtan ser mycket läcker ut!
Hälsningar från Härnösand/SAS
Trackback