Mörk chokladtårta med vit choklad och saffranstäcke


Sätt ugnen på 200 grader

Kakan:
2         ägg
1 dl     rörsocker
150 gr mörk choklad
50 gr   smör eller flytande margarin
1,5 dl  vetemjöl
1 tsk   vaniljsocker

Smält choklad blanda i smöret/margarinet, låt svalna.
Vispa ägg och socker till ett vitt skum, rör ner
chokladblandningen, vetemjölet och vaniljsockret.
Häll i en form med löstagbar kant som du klämt fast ett
bakplåtspapper i botten på.
Gärdda i cirka 12-16 minuter.

Övre lagret:
200 gr vit choklad, bruten i småbitar
1 d  l   vispgrädde
0,5 gr  saffran

Koka grädden ett par minuter i en kastrull, ta av från plattan,
blanda ner saffran (ev. stött först) och därefter den 
vita chokladen, rör om tills den smält.
Häll chokladblandningen över den avsvalnade kakan.

Låt stå i kylskåpet över natten.





 

Kommentarer
Postat av: Sven-Arne Staflund

Vilka trevliga bilder och tårtan ser mycket läcker ut!

Hälsningar från Härnösand/SAS

2010-04-08 @ 07:23:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0