Porträtt


Att fotografera någon så att personligheten syns mer än det yttre är inte lätt!

Blåare kan det inte bli


Hela gräsmattan är full av blommor, det blir mer och mer för varje år tack vare att de får vissna helt innan gräsmattan klipps.

I väntan på grönska


Vi trodde att det skulle bli översvämning men det är bara lite vatten i skogen. Lederna har klarat sig så om vi har lust kan vi gå till Hellasgården torrskodda.

Svart/vit


Nu verkar våren ha kommit av sig helt. Brunt, grått, svart och vitt är färgerna man bjuds på. Temperaturen ligger på någon enstaka plusgrad.

Blåsippor, äntligen!


Nu blommar blåsipporna för fullt.


Jag hittade några som är lite mer åt det lila hållet.

Sticka en tröja


Visst blir man inspirerad av att gå på mässa. Så fantastiskt fina tröjor, jag funderar på att sticka en själv. Med tjockt garn och grova stickor bör den bli klar till i höst.

Keramik


På Trädgårdsmässan "hittade" jag den här jättevackra keramiken från Bromma Keramik. Helt sagolika Prinsesstårtfat.

Söndag


Idag skiner solen när vi promenerar längs kajen på söder. När vi kommer fram till Barnängen där färjan går över till Hammarby Sjöstad ser vi att det inte är lika soligt på den sidan så vi vänder och går samma väg tillbaka. Ett streck i räkningen är att kiosken är borta.


Snön ligger kvar på Hammarbybacken men inte så länge till. Vi hade medvind hela vägen hem och efter en halvtimmes promenad fick jag min glass, årets första.

Äppelkaka



Sätt på ugnen på 200 grader.

3         jättestora Golden Delicious
1 tsk    kanel
1 msk  strösocker

Smuldeg:
100 gr smör eller margarin t ex Milda Curinesse
1 dl     vetemjöl
1 dl     havreflingor (vanliga)
1 dl     fiberberikade havreflingor
0,5 dl  cocosflingor
0,5 dl  rörsocker

Smörj en form med smör/margarin.
Skär äpplet i småbitar och lägg i formen.
Strö över socker och kanel.
Blanda ihop smuldegens ingredienser och
strö den över äppelbitarna.

Grädda i 200 grader, cirka 20 minuter.

Servera med vispad gärdde med vanilj och socker i.
Tillsätt ev. Mascarpone 1 msk per del vispgrädde när
grädden nästan är färdigvispad

Trädgårdsmässan 2010


Idag är det grått, rått, kallt och dessutom regnar det. Perfekt dag att gå på trädgårdsmässa. Vi välkomnades av en soffa klädd med gröna blad och nejlikor.


En skottkärra i hemstickat fodral, jag förmodar att det är i vårdes färger.


Det här är ett smakprov på vad vi har framför oss. Försommarens blomsterprakt!

Mörk chokladtårta med vit choklad och saffranstäcke


Sätt ugnen på 200 grader

Kakan:
2         ägg
1 dl     rörsocker
150 gr mörk choklad
50 gr   smör eller flytande margarin
1,5 dl  vetemjöl
1 tsk   vaniljsocker

Smält choklad blanda i smöret/margarinet, låt svalna.
Vispa ägg och socker till ett vitt skum, rör ner
chokladblandningen, vetemjölet och vaniljsockret.
Häll i en form med löstagbar kant som du klämt fast ett
bakplåtspapper i botten på.
Gärdda i cirka 12-16 minuter.

Övre lagret:
200 gr vit choklad, bruten i småbitar
1 d  l   vispgrädde
0,5 gr  saffran

Koka grädden ett par minuter i en kastrull, ta av från plattan,
blanda ner saffran (ev. stött först) och därefter den 
vita chokladen, rör om tills den smält.
Häll chokladblandningen över den avsvalnade kakan.

Låt stå i kylskåpet över natten.





 

På jakt efter vårtecken


I eftermiddags gick jag en sväng för att leta efter vårtecken, helst blåsippor. Den vackraste av alla vårblommor! En utsökt vackert klar blå  färg men samtidigt mild och som med sina mörkgröna blad är fantastiskt vacker mot de ljusbruna fjolårslöven. Jag gick till alla mina blåsippsställen men inga blommor. Det får bli en solig bänk med nyvaket gräs och mossa.


Nästan hemma träffade jag på henne, människans bästa vän. På jakt efter äventyr, ständigt spanande. Hon har en päls som är mjuk som silke och ett vänligt sätt. Efter mycket övertalning poserade hon bara en tiondels sekund, men det räckte.

Påsk


Vad kan vara mer passande till Påsk än solgula krokus? Soligt och tillräckligt varmt för att sitta ute och dricka eftermiddaste idag också. Glad Påsk!

RSS 2.0